
Coffee Supreme to mini sieć ciekawych kawiarni w Nowej Zelandii. Lokali jest kilka, każdy inny - bez standaryzacji wystroju wnętrz. Tu standardy dotyczą kawy - w każdej z kawiarni metody i reguły parzenia są takie same, akcesoria również. Właściciele stawiają sobie nadrzędny cel: nie zawieść oczekiwań Klientów i serwować jak najwyższej jakości napoje. Zanim sprowadzą konkretny gatunek kawy z odległych zakątków świata, najpierw przebywają przez wiele tygodni w miejscu jej uprawy, przyglądając się bacznie warunkom, nawiązując przy tym prywatne kontakty z plantatorami.
Półki regałów kawiarnianych aż uginają się od żółtego koloru. To kolekcja National Geographics. Miłość do kawy=Miłość do podróży!









W Coffee Supreme kawę
przygotowuję się na kilka sposobów. Oprócz klasycznego parzenia w
ekspresie kolbowym, używa się filtrów, syfonów, maszyn przelewowych.
Główny surowiec, czyli ziarna pochodzą od plantatorów fair trade. Miesza się tu kawy z Środkowej i Południowej Ameryki, Afryki i Azji.


Kilka pytań do właściciela kawiarni:

zdjęcia: theselby.com, coffeesupreme.com/locations
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz