Trafiliśmy ponownie na chleb i wino.W Charlotte - bistro/piekarni z
francuskimi specjałami przyjemnie zjeść czasami drugie śniadanie, kupić
pieczywo lub napić się wina. Czuję się tam bardzo „francusko". To było
tam. Dwa lata temu zobaczyłam je i zjadłam po raz pierwszy. Nie wiadomo
dlaczego kojarzyły mi się długo z Andym Warholem! Były świeżo upieczone,
bez konserwantów, pastelowe i neonowe. Poznałam je, ale wiele o nich
nie wiedziałam (teraz dostrzegam w tym takie kulinarne faux pas! Jak
mogłam ich nie znać!)
Ostatnio przyglądałam się ladzie cukierniczej. Znowu są, w pierwszym rzędzie, pięknie wyeksponowane, francuskie ciasteczka. To: makaroniki.
Zaintrygowały mnie. W Polsce mało znane, królują głównie we Francji,
Italii i obu Amerykach. Są bardziej popularne niż by się mogło zdawać.
Otóż okazuje się, że we Francji „grają pierwsze skrzypce” w deserowym
światku, są synonimem luksusu. Renesansowe ciasteczka obchodzą we
Francji nawet swoje swięto (20 marca). Sprzedaje się je i serwuje w
makaronikowych salonikach w różnych zakątkach świata! Sklepiki z setkami
smaków są starannie zaprojektowane, zapraszają do coraz to bardziej
apetycznych wnętrz, smacznego!
Meksykańska biel słodyczy
Meksykański sklep z makaronikami Theurel & Thomas powierzył projekt wnętrza i całościowy branding kreatywnemu teamowi Anagrama.
Finalnie stworzono elegancką i unikalną markę, która odzwierciedla
delikatny smak ciasteczek. Aby kupujący koncentrował się tylko i
wyłącznie na kolorowych makaronikach, projektanci stworzyli białe
luksusowe wnętrze. Porcelanowe śnieżne dodatki nadały ekskluzywności
pomieszczeniu. Klient jest przyjęty wytwornie!
Jedziesz do Meksyku? Zjedz makaroniki!
Adres Theurel & Thomas:
Calzada del Valle, Plaza las Villas No.340 L17, San Pedro GG, NL, Mx
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz